بایدها و نباید های نصب دوربین مدار بسته در منازل
نمایندگی سیماران شعبه شاهین شهر_اصفهان
امنیت
یکی از اساسیترین نیازهای یک جامعه محسوب میشود که به دستههای مختلفی همچون امنیت فردی، امنیت خانواده، امنیت ملی و… تقسیمبندی میشود. طی یک دهه گذشته استفاده از دوربینهای نظارتی پیشرفت چشمگیری داشته است و بسیاری از اماکن دولتی یا خصوصی برای حفظ بیش از پیش امنیت خود اقدام به نصب دوربینهای مداربسته کردهاند.
امروزه دوربینهای مداربسته، با تکیه بر قابلیتهای فراوان خود، یکی از مقرون بهصرفهترین و پرکاربردترین راههای برقراری امنیت و کاهش جرائم در مکانهای مسکونی، اداری و حتی عمومی محسوب میشوند.
حال با توجه به اینکه این دوربینها علاوه بر نقش امنیتی خود، میتوانند نظارت کاملی بر تمامی اعمال و رفتار ما داشته باشند، این سوال مطرح میشود که آیا هر کسی میتواند در محل کار یا منزل خود دوربین مداربسته نصب کند؟ آیا محدودیتی برای استفاده از این دوربینها در مکانهای عمومی یا مسکونی وجود دارد؟
در ادامه با ما همراه باشید تا بهتمامی سؤالات شما پیرامون قوانین نصب دوربینهای مداربسته در منازل پاسخ دهیم.
آیا نصب دوربین مداربسته منع قانونی دارد؟
با توجه به نقش بسیار مفیدی که دوربینهای مداربسته در کاهش جرائم و افزایش ضریب امنیت محیطهای مختلف دارند، نصب این دوربینها نه تنها منع قانونی ندارد بلکه از لحاظ قانونی، هر شخصی میتواند با رعایت چند قانون کوچک، بهراحتی این دوربینها را در مکانهای موردنظر خود نصب کند.
طبق قانون اگر مایل باشید در ملک شخصی خود دوربین مداربسته نصب کنید، موظف هستید تمامی همسایگان یا افرادی که مرتبا در اطراف ساختمان در رفتوآمد هستند را از وجود دوربین مطلع سازید که این کار بهراحتی با نصب یک یا چند تابلو کوچک امکانپذیر است.
همچنین نصب دوربین در مشاعات ساختمانهای مسکونی مانند راهپله، حیاط یا پارکینگ، به تائید کتبی اعضای مجمع ساختمان نیازمند است؛ بنابراین تمامی مراحل تهیه و نصب دوربینهای مداربسته باید زیر نظر مدیر ساختمان انجام گیرد و در واقع مدیر ساختمان باید با توجه به نیاز آپارتمان، تعداد و محل قرارگیری دوربینها را تعیین کند.
در این میان نصب دوربین در مکانهایی همچون داخل منزل یا اتاق خواب افراد، که به آنها محیطهای شخصی اطلاق میشود، از حساسیت بیشتری برخوردار بوده و بر اساس قوانین مربوطه، شخص یا افرادی که در آن محل رفتوآمد دارند یا زندگی میکنند، باید از این امر مطلع شوند و سپس برای نصب این دوربینها مجوز رسمی تهیه گردد.
ناگفته نماند نصب دوربین مداربسته بهطوریکه سایر افراد حاضر در محل از وجود آن مطلع نگردند (مخفی باشد) تنها با کسب مجوز از مراجع قانونی مربوطه و در مدتی محدود امکانپذیر است و اگر به هر دلیلی این دوربینها بهصورت مخفی یا بدون مجوز نصب گردند، شخص خاطی تحت پیگرد قانونی قرار میگیرد و مجازات خواهد شد.